Happy Gal
Spa Setting

Reiniging

Reinigers zijn er in diverse soorten; milk, lotion, foam, gel. Gebruik geen producten waar alcohol en/of parfum in verwerkt zijn, dit kan leiden tot irritatie. Reinigen is altijd nodig, het maakt niet uit of je wel of geen make-up draagt. De huid wordt blootgesteld aan een hoop factoren en kan daardoor onzuiver worden. Wanneer je niet goed reinigt, kan crème ook niet voldoende zijn werk doen. Een goede manier om je huid schoon te maken is om wat milk op een (vochtig) watje te doen en vervolgens zachte, roterende bewegingen maken. Vergeet de hals niet mee te nemen. Dit herhaal je net zo vaak totdat de watjes geen sporen van vuil meer achterlaten. Bij een heel droge huid is alleen reinigen in de avond voldoende.Heb je een vette huid? Gebruik dan een reinigingsgel. Deze gel verdeel je over je gezicht en hals en ondertussen maak je zachte, roterende bewegingen met je vingertoppen. Daarna doe je de lotion op watjes en herhaal je het ritueel. Nu is je huid heerlijk schoon en fris!

Crème

Je weet pas welke crème je nodig hebt, wanneer duidelijk is wat je huidtype is. Droog, vet normaal, vochtarm, verslapt, gevoelig, rimpelig, een combinatie etc. Een hydraterende crème is voor iedereen geschikt.Voor een vette huid, voelt een crème vaak te ‘vol’aan, in dat geval is het slim om voor een fluid te kiezen. Dit is een gel/crème die licht is en snel intrekt. Dagcrème werkt beschermend. De huid krijgt dagelijks te maken met temperatuursverschillen, zon, hormoonschommelingen, wrijving, etc. Daarom heeft hij s’ nachts verzorging nodig om te herstellen d.m.v. een nachtcrème.

 

Een nachtcrème is voller van structuur dan een dagcrème. ’s Nachts heeft het product lekker lang om in te trekken. 

Oogcrème

De huid rondom je ogen is zeer kwetsbaar voor huidveroudering. Bescherm deze dan ook goed. Gebruik een oogcrème/ooggel ’s ochtends en een oogcrème ’s avonds. Één tot twee keer in de week kun je een oogmasker aanbrengen. Het masker en de crème zijn ook goed te gebruiken voor de huid tussen je neus en lippen, waar de huid ook kwetsbaar is voor veroudering.

 

Ooggel: werkt tegen vochtophopingen, is verfrissend, hydraterend en gaat huidveroudering tegen

Oogcrème: werkt verstevigend, beschermend, versterkend en werkt tegen huidveroudering

Oogmaskers: kunnen verfrissend werken en helpen tegen vochtophopingen, maar er zijn ook oogmaskers specifiek gericht op het liften van de       huid rondom de ogen

BB Cream: BB staat voor blemish balm en combineert de dagcrème met foundation.
Je hebt dus in één stap de verzorging van een dagcrème met de dekking van een foundation.

Heb je een egale huid? Dan heb je genoeg aan de BB Cream.

CC Cream: CC staat voor color corrector. Het heeft dezelfde eigenschappen als een BB Cream met als extra dat het de toon van je huid corrigeert. Het werkt bijvoorbeeld voor een grauwe huid, of juist bij roodheid, donkere wallen onder de ogen. Gebruik van een CC Cream met een tegenovergestelde kleur, zodat de toon wordt hersteld.


Heb je last van puistjes en/of meer onregelmatigheden? Gebruik dan een concealer erbij.

 

Gebruik geen babyproducten voor in het gezicht. Deze producten zijn niet gemaakt voor een volwassen huid, maar voor een babyhuid.

Serum

In een serum zitten hoge concentraties werkstoffen, die direct een oppepper geven aan de huid. Een serum versterkt de effecten van je crème.

Peeling of scrub

Een peeling of scrub zorgt ervoor dat de dode huidcellen verdwijnen en de doorbloeding geactiveerd wordt. Hierdoor voelt de huid heerlijk zacht aan en heeft het een mooie, gezonde kleur.Gebruik een milde scrub met kleine korrel. Voordat je aan de gang gaat, reinig je de huid eerst. Het beste resultaat bereik je door 1 tot 2 maal per week te scrubben. Je maakt dan zachte roterende bewegingen. Daarna kun je het afspoelen met lauwwarm water.

Maskers

Er zijn vele soorten maskers; crèmemaskers, kleimaskers, peel-off maskers, gelmaskers, rubbermaskers, etc. Voor ieder huidtype is er een geschikt masker. De één werkt op de verslapping, de ander kalmeert de huid, hydrateerd en ga zo maar door. Het is verstandig om 1 tot 2 keer in de week een masker te gebruiken, uiteraard weer na de reiniging. Op deze manier wordt de huid goed gevoed.

Algemene schoonheidstips

• Reinig je huid elke ochtend en avond goed met milk/gel (gel voor de vette huid) en lotion. Net zolang totdat de watjes die je gebruikt hebt geen

   spoortje van vuiligheid meer tonen.

• Opkomend puistje? Meng wat muntblaadjes met water en laat ze ongeveer 5 minuten intrekken op het bewuste plekje. Muntblaadjes bevatten

   menthol en werken anti bacterieel. Voor een extra verkoelend effect op de geïrriteerde plek, kun je bevroren muntblaadjes gebruiken.

• Leef gezond door goed te eten en te drinken, sporten en voldoende te slapen. Dit heeft een goede invloed op je huid.

• Gebruik in de zon altijd zonneproducten die huidveroudering tegengaan en met een hoge factor. Maar liefst 90% van de huidveroudering wordt

   veroorzaakt door de zon.. Ook komen er eerder pigmentvlekjes op je huid, wanneer je je niet goed insmeert. Het is belangrijk om je iedere 2 uur in

   te smeren.

• Draag een goede zonnebril om je ogen en huid rondom de ogen te beschermen. Deze is dun en erg gevoelig voor rimpeltjes.

• Littekens minder zichtbaar maken? Gebruik verwarmde kokosolie en masseer dit 3 keer per dag goed in. Kokosolie stimuleert collageen en maakt de

   huid zacht. Dit kan ook met rozenbottelolie.

Houd de blog van Beauty Licious  in de gaten voor meer tips!