Autumn Glow


We zitten volop in het herfstseizoen en dat betekent dat het weer tijd is voor zachte, warme truien en avondjes netflixen onder een plaidje op de bank. Oh, en vergeet je kop thee niet!

Nu de temperaturen dalen zorgen we voor warmte en gezelligheid binnen door de verwarming op te stoken en sfeervolle kaarsjes aan te steken. Onze huid vraagt hierdoor ook extra aandacht, want door de weersomstandigheden buiten en de warmte binnen, droogt je huid gemakkelijk uit. Door je mooie natuurlijke ‘glow’ ook in de herfst te behouden is het belangrijk om je huid goed te verzorgen.

Scrub daarom een keer in de week je gezicht voor een betere doorbloeding en een frisse blik. Een scrub is een crème met fijne korreltjes waarmee je zachtjes over de huid wrijft. Scrubben zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd en dat er weer nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Zo krijgt je huid niet alleen een betere doorbloeding, maar wordt het ook zachter en krijgt je huid een mooie glans.

Voor een optimaal resultaat breng je na het scrubben een masker aan. Dit masker kan extra goed haar werk doen, omdat je dankzij het scrubben de dode huidcellen al hebt verwijderd. Een hydraterende crème helpt je huid te beschermen tegen externe invloeden.

Naast je gezichtsverzorging is het ook belangrijk om voldoende te blijven drinken, zodat je huid soepel blijft. Hydratatie is ontzettend belangrijk voor je huid. In de zomer is dat vaak geen probleem, maar in de herfst en winter zijn we geneigd om minder te drinken. Koffie en alcohol zijn dranken die je huid uitdrogen. Niet dat je dit dan helemaal niet meer mag drinken, maar neem er dan bijvoorbeeld een glaasje water bij. Thee en dan vooral de groene en witte variant is helemaal een goede keuze. Witte thee is zelfs nog gezonder dan de groene thee. Het zit boordevol anti-oxidanten, vitamine C, fluoride en is cafeïnearm. Van fluoride heb je vast al wel eens gehoord. Het zorgt ervoor dat ons gebit en onze botten sterk en gezond blijven. Nog een bijkomend voordeel van witte thee dus :)

Ook al worden de dagen korter en donker, dankzij deze tips 'shine' jij gewoon het hele najaar door.

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon