Tips

Ingrediënten voor het gewenste resultaat! 

Ingredienten die de collageenproductie stimuleren:

  • Chemische peelings: verfijnt huidtextuur en stimuleert celvernieuwing voor collageenproductie.
  • Vitamine C: helpt om collageen te behouden en reguleert de productie ervan.
  • Peptides: stuurt een signaaltje om de huid elastine en collageen te laten aanmaken.
  • Retinol: stimuleert celvernieuwing en collageenproductie.

Verschil tussen *Hydratatie en **moisturizers

* Trekt water aan uit de lucht
* Zoek naar serums met hyaluronic acid/hyaluronzuur en glycerine.
* Voor elk huidtype.

** Houdt vocht vast in de huid door een beschermlaagje te vormen.
** Zoek voor crèmes met vitamines en antioxidanten.
** Voor elk huidtype. Niet zo nodig voor de erg vette huid.

Om resultaten te boeken is consistentie nodig.

Net als in de sportschool bereik je je ideaalbeeld niet binnen een paar dagen, dus probeer echt een routine te creeeren.

Mocht je merken dat je huid verandert door het weer, hormonen, voeding, stress of bijvoorbeeld te grondig reinigen, pas dan je routine iets aan.

Oils

Jojoba : alle huidtypes, lijkt op onze huideigen olien, ontstekingsremmend, helpt andere ingrediënten de huid beter penetreren.

Rozenbottel : vette/oudere huid, bevat linolzuur, bron van vitamine A (retinol), wat helpt tegen veroudering en het regelen van de talgproductie.

Hennep : vette huid, hoog in omega-3 en linolzuur (huidbarriere herstel). hoog in antioxidanten en aminozuren (helpen afweersysteem, hydrateren).

Squalene : alle huidtypes, niet vette versie van onze huideigen olien, helpt de huidbarriere aanvullen.

Druivenpitolie : vette huid, hoog in linolzuur en antioxidanten. Ontstekingsremmende en talgregulerende eigenschappen.

Amandelolie : droge, gevoelige huid, bevat essentiele vetzuren, kalmeert, ontstekingsremmer, vormt een beschermend laagje over de huid.

Aminozuren

Geschikt voor alle huidtypes. Aminozuren zijn bouwstenen van peptides + eiwitten en van nature aanwezig in de huid. Voor je gezondheid zijn er 20 aminozuren echt belangrijk en hebben ieder hun eigen taak. Ze hydrateren, beschermen tegen invloeden van buitenaf en huidveroudering.

De essentiele aminozuren worden niet aangemaakt door je lichaam, maar kunnen wel worden verkregen uit voeding of supplementen.

Peptiden

Geschikt voor alle huidtypes.
De huid bestaat voor meer dan 50% uit ceramiden. Dit zijn vetten die van nature aanwezig zijn in je huid en fungeren als lijm tussen je cellen. Het houdt soepel, beschermt tegen vochtverlies en externe invloeden. Veroudering en zonneschade laat de kwantiteit en kwaliteit van ceramiden afnemen. Dit kan onze huidbarriere aantasten en zorgen voor droogte, dehydratatie, rimpelvorming, roodheid en irritatie. Veilig om rondom je ogen te gebruiken.

Specifiek werken op teint, structuur en verminderen van irritatie?
Een combinatie van ceramiden, vetzuren, glycerine en cholesterol.

Huidveroudering aanpakken?
Een combinatie van ceramiden, retinol, niacinamide, peptiden en linolzuur.

Ceramiden

Geschikt voor alle huidtypes. 
De huid bestaat voor meer dan 50% uit ceramiden. Dit zijn vetten die van nature aanwezig zijn in je huid en fungeren als lijm tussen je cellen. Het houdt soepel, beschermt tegen vochtverlies en externe invloeden. Veroudering en zonneschade laat de kwantiteit en kwaliteit van ceramiden afnemen. Dit kan onze huidbarriere aantasten en zorgen voor droogte, dehydratatie, rimpelvorming, roodheid en irritatie. Veilig om rondom je ogen te gebruiken.

Specifiek werken op teint, structuur en verminderen van irritatie?
Een combinatie van ceramiden, vetzuren, glycerine en cholesterol.

Huidveroudering aanpakken?
Een combinatie van ceramiden, retinol, niacinamide, peptiden en linolzuur.

Niacinamiden

Geschikt voor alle huidtypes, ook de rosacea en gevoelige huid. Niacinamide wordt ook wel B3 of nicotamide genoemd en is echt een topper.

Het versterkt de huidbarriere door te vernieuwen, helpt schade herstellen, voorkomt vochtverlies, en vuilophoping in de porien. Veilig om rondom je ogen aan te brengen.

Vitamine C

Vitamine C is een sterke antioxidant die beschermt tegen externe invloeden als UV straling en vervuiling. Kan oppervlakkige pigmentvlekken + rode vlekjes na acne vervagen en verhoogt de werkzaamheid van je zonneprandcreme.

Vitamine C komt voor als ascorbinezuur in producten en is in een concentratie vanaf 15% effectief tegen hardnekkige problemen.

Natrium ascorbylpalmitate, ascorbylfosfaat, retinyl ascorbaat, tetrahexyldecylascorbaat, magnesiumascorbylfosfaat zijn afgeleide vormen van Vitamine C. Zij werken het beste gecombineerd met andere antioxidanten en celcommunicerende stoffen. Bijv. groene thee, retinol, niacinamide.

Houd er rekening mee dat antioxidanten zoals vitamine C hun effectiviteit verliezen bij aanraking met zuurstof en licht.

Retinol

Retinol wordt ook wel vitamine A genoemd. Hecht zich aan zo’n beetje alle huidcellen (super effectief) om te communiceren dat ze zich jonger moeten gedragen. Stimuleert de collageenproductie, vermindert huidverkleuring en helpt bij puistjes en eczeem.

Het wordt eerst door de huid opgenomen, afgebroken en omgezet in retinoinezuur. Dit zuur heeft effect op de gedragingen van cellen.

Het is belangrijk om een retinol product rustig op te bouwen om zo irritatie en gevoeligheid te voorkomen. Door contact met daglicht kan het instabiel worden, dus breng het product bij voorkeur ’s avonds aan. Wil je het toch overdag gebruiken, vergeet dan niet jezelf goed in te smeren met zonnebrandcreme.

Retinol kan worden opgesplitst in krachtigere deeltjes (retinoids) welke enkel op doktersrecept te verkrijgen zijn.

Retinol en retinoids (in meerdere mate) kunnen voor irritatie zorgen. Gebruik daarom hiernaast producten zonder irriterende stoffen en met kalmerende eigenschappen en/of antioxidanten.

Exfolianten

BHA, Salicylzuur
Vette huid, gevoelige huid, rosacea, huid met mee-eters en/of puistjes.
Verwijdert dode huidcellen van het huidoppervlak en in de poriën.
Bestrijdt mee-eters, grove poriën en puistjes.
Werkt ontstekingsremmend.
Allergisch voor aspirine? Gebruik dan geen salicylzuur.

AHA, glycolzuur
Helpt de droge, zonbeschadigde huid.
Verwijdert dode huidcellen van het huidoppervlak.
Bestrijdt tekenen van huidveroudering, hydrateert en maakt minder dof.
Minder geschikt als je een gevoelige huid hebt en/of veel puistjes en mee-eters.

Melkzuur
Bevat een groter molecuul dan glycolzuur en is daardoor minder irriterend. Stript de huid niet van haar beschermlaag. Werkt net als glycolzuur in de bovenste huidlagen.

Amandelzuur (Mandelic acid)
Bevat een groter molecuul dan glycolzuur (glycolic acid) en melkzuur (lactic acid) , penetreert langzamer  en is daardoor ook heel geschikt voor de gevoelige huid. Werkt net als glycol- en melkzuur in de bovenste huidlagen en is verhelderend.

Enzymatisch
Natuurlijke, actieve ingrediënten (bv uit ananas, papaya) lossen de dode huidcellen  op. Enzymen kunnen enkel eiwitten verteren en geen levend weefsel, waardoor ze nooit de huid kunnen beschadigen.

Comedonen

Comedonen komen vaak voor op het gezicht, de borst en rug.

Er zijn twee verschillende soorten:
Whiteheads zijn gesloten kleine, witte onderhuidse pukkeltjes.

Wanneer er zuurstof bij komt (dit heet oxideren) wordt het zwart en noemen we het blackheads.