Er zijn immens veel beautyproducten op de markt, waardoor het overzicht een beetje zoek raakt! Serums, crèmes, boosters, reiniging en dan ook nog graag in de goede volgorde.

Ideale volgorde

Double cleansing (tweemaal reinigen) wordt met name ’s avonds aangeraden. In de ochtend mag het zeer zeker ook wanneer je een vette huid hebt, maar anders kan het wat teveel van het goede zijn en kan de huidbarriere worden aangetast.

Gebruik een oliereiniger/micellair water gevolgd door een gelreiniger. Met de eerste stap haal je make-up en vuil weg en met de tweede stap reinig je de huid zelf, zodat hij schoon is en optimaal producten kan opnemen. 
Producten die een specifiek, huidverbeterend doel hebben zijn lichter en hebben kleinere moleculen. Dit zorgt ervoor dat ze beter doordringen in de diepere huidlagen waar ze effectief kunnen werken. Voorbeelden van deze geconcentreerde en effectieve producten zijn serums en boosters.

Je brengt deze aan na je reiniging, onder je crème. Crèmes bevatten grotere moleculen en werken in de bovenste huidlagen. Ze beschermen de huidbarriere en houden de huid gehydrateerd. Als afsluiting breng je SPF aan met UVA en UVB bescherming. UVA straling is ongeveer het hele jaar gelijk en beschadigt de huid, waardoor rimpels ontstaan. UVB is de straling die met name in de lente en zomer aanwezig is en de huid laat verkleuren en verbranden.

Deze laatste stap in je verzorging is enorm belangrijk, omdat de zon verantwoordelijk is voor veel tekenen van huidveroudering.

Er zijn naast crèmes ook sprays te krijgen, mocht je dat sneller en makkelijker vinden!