Je hebt hem vast weleens in de winkel zien liggen, de konjac spons.
De spons is bedoeld om je gezicht op milde wijze te reinigen en te verzorgen. Leuk om te weten is dat konjac een plant uit India is die voor 97% uit water bestaat, rijk is aan mineralen en ph neutraal is. Je huid raakt dus niet uit balans door gebruik hiervan.

De plantaardige vezels van de wortels worden gemengd met natuurlijk water. Dit natuurlijke water is gefilterd door vulkanisch gesteente om het product te creëren. Het fijne is dan ook dat de spons 100% biologisch afbreekbaar is.

Er zijn meerdere varianten te verkrijgen met ieder een andere kleur. Hoewel er wordt gesuggereerd dat het zou werken op o.a. anti-ageing en rosacea, zou ik hier niet teveel van verwachten. Grootste verschil tussen de kleurige bolletjes is dat de een een tikkie ruwer is dan de ander.

Hoe gebruik ik het?

Wanneer je de verpakking opent zul je vaak een harde spons aantreffen. Om de spons gebruiksklaar te maken kun je hem een tijdje in lauwwarm water dompelen. Make-up en zelfs mascara zou je kunnen verwijderen met de spons met of zonder reinigingsproduct.

Toch zou ik willen aanraden om eerst met micellair water of een andere reiniger je huid en ogen van vuil en talg te ontdoen. Het ooggebied is heel dun en kwetsbaar, dus is het aan te raden om wat voorzichtiger hiermee om te gaan. Door gedrenkte watjes even op de ogen te laten rusten om ze vervolgens zachtjes schoon te vegen, voorkom je onnodig geschort met het sponsje.

Om goed je huid te reinigen met het sponsje gebruik je daarna het sponsje in combinatie met je reinigingsgel. Maak roterende bewegingen over je gezicht en hals en het zal aanvoelen als een hele milde scrub. Het verwijdert ook oppervlakkig dode huidcellen.

Zeker geen vervanging van je exfoliant, die veel grondiger reinigt, maar wel een fijn beautyproduct om te hebben. Na gebruik spoel je de konjac spons uit en hang je het te drogen.