De huid van een man ziet en voelt heel anders aan dan de huid van een vrouw.W
at dikker, steviger en natuurlijk met meer beharing. Rimpels ontstaan bij mannen vaak wat later, maar zijn wel direct een stukje dieper.

Vanwege het scheren krijgt de huid behoorlijk meer te verduren en hij verdient dan ook zeker de aandacht. Ingegroeide haartjes en irritatie, waardoor de huid gevoelig raakt zijn voor veel mannen aan de orde van de dag. Een iets andere aanpak is daardoor van belang.

 

Verzorging

Door regelmatig een exfoliant te gebruiken, verwijder je niet alleen dode huidcellen, maar help je ook ingroeiende haartjes voorkomen. Gebruik daarbij dagelijks een milde, hydraterende gel om mee te scheren. Aftershave bevat parfum en alcohol, beide ingrediënten wil je vermijden.

Gebruik vervolgens een serum met kalmerende eigenschappen. Een serum is een lichtgewicht product wat supersnel intrekt en dus geen vettig gevoel achterlaat. Het werkt in de diepere huidlagen, waardoor het doeltreffend en huidverbeterend werkt.

 

Verzorgingsproducten

Nu zijn er op de markt producten te krijgen die speciaal op de man gericht zijn. Betekent dit dat er rare dingen met je gezicht gebeuren wanneer je de creme van je vrouw gebruikt? Behalve een waarschijnlijke opmerking van je wederhelft om niet aan haar spullen te komen zal het niks verontrustends doen.

De productverpakking voor mannen is over het algemeen strak en simpel, maar de inhoud is niet speciaal geformuleerd. Er bestaat niet zoiets als een specifieke techniek voor het een of andere geslacht.

Gemak dient de man en daarom worden er 2 in 1 producten bedacht, zoals een reinigingsgel die ook dient als scheergel of een serum die meteen werkt als after shave.

Het belangrijkste bij aankoop van een product is om te kijken naar je huidtype en behoefte. Je kunt meteen doorlopen naar het productschap voor mannen, maar wil je die knalroze crèmepot absoluut aanschaffen vanwege de ideale ingrediëntenlijst, dan is dit helemaal prima!