Geuren, muziek, smaak, ze doen iets met ons. Ze nemen ons terug naar een bepaalde herinnering, roepen een gevoel op. Soms gebeurt het op een onverwacht moment, maar we kunnen zo’n moment ook creëren.

Eucalyptus doet veel mensen denken aan de sauna, sambamuziek aan vakantie en warme apfelstrudel aan wintersport.

Om jezelf makkelijker uit bed te krijgen ’s ochtends kun je wat citrus olie aanbrengen op je polsen en dit een paar keer inademen, `je zult merken dat je er meteen wat energieker van wordt! Over geur gesproken, hoe lekker ruikt verse appeltaart? Dit wordt niet voor niks verkopers van een huis aangeraden te maken om de verkoop te stimuleren.

Maak voor jezelf lekker havermout met appel, (veel) kaneel en evt een schep vanillekwark. Het ruikt hemels en het voelt luxe om zo de dag te mogen beginnen.


Extra relaxte sfeer

Ook tijdens je werkdag kun je zorgen voor wat extra sfeer. Zet je favoriete geurstokjes op je bureau of steek ambi pur in het stopcontact waar je geregeld voorbijloopt. Het geeft instant een fijn en vertrouwd gevoel.

Zet ’s avonds terwijl je je gezicht reinigt Spotify aan. Sleep, Peaceful Meditation zijn aanraders of misschien vind je Sounds Of Nature wel heel rustgevend. Op deze manier zal je lichaam makkelijker in ruststand kometen komt het je slaap ten goede.

Pillowspray, ofwel geur/parfumspray voor op je kussen is een kleine moeite en voelt zo heerlijk!

Vaak heeft het een lavendel of vanillegeur om mee te werken aan een ontspannende toestand.

Door diep in en uit te ademen met de muziek zachtjes op de achtergrond ben je helemaal klaar voor de nacht.