Een gezichtsmasker is een heerlijke stap in je verzorgingsritueel. Je brengt het aan en terwijl de ingrediënten hun werk doen, heb jij je handen vrij en kun je rustig een boek lezen of je favoriete serie kijken. Het voelt echt als een onmisbaar onderdeel van wellness.


Varianten van gezichtsmaskers

Het is leuk om af te wisselen in het soort masker en dat kan met gemak, want er zijn diverse varianten!

Crème-, klei-, sheet-, peel-off, bubble maskers en vaak ook nog onderling gericht op bijvoorbeeld hydratatie, anti-irritatie en reiniging.

Bubble maskers zien er in eerste instantie uit als gel die je over je gezicht en hals verdeelt. Zodra de gel in aanraking komt met zuurstof gaat hij schuimen, wat een grappig effect geeft. De zuurstof die het masker zou moeten toevoegen in de huid vervliegt dus eigenlijk een beetje hierdoor. Er zijn effectievere manieren om zuurstof toe te dienen die ervoor zorgen dat het in diepere huidlagen terechtkomt en blijft. Met een wash off product is dat een nadeel, aangezien je de ingrediënten van je huid verwijdert.

Bubble maskers hebben vaak ook ingrediënten die reinigend en hydraterend werken, waardoor je ze zeker daarvoor kunt inzetten.

Peel-Off maskers breng je vloeibaar aan met een spatel en worden een geheel naar verloop van een paar minuten. Het voelt strak aan en je kunt je gezicht niet zo makkelijk bewegen. Wanneer het tijd is om het masker te verwijderen zul je zien dat je het in een keer gemakkelijk eraf kunt halen.

Je huid ziet er daarna gezond uit en voelt ook nog eens zacht aan.

Peel-Off maskers die aan de huid en donshaartjes kleven en moeilijk te verwijderen zijn, zijn vanzelfsprekend een product wat je links moet laten liggen.

Sheet maskers zitten per stuk verpakt en zijn soepele, vochtige maskers die je op je gezicht en hals legt. Dat voelt onmiddellijk verfrissend, want het voelt behoorlijk koud aan! Het is van alle maskers zeker de snelste variant en makkelijk mee te nemen op vakantie.

In de zomer is het ook een aanrader om in de koelkast te bewaren.

Kleimaskers werden vroeger veel in salons gebruikt. Van die maskers waarbij je niet mocht praten of lachen, omdat ze anders braken en dat voelde heel onprettig! De reden waarom ze nu veel minder gebruikt worden is vanwege het feit dat klei uitdrogend kan werken. Dit kan niet bepaald de bedoeling zijn tijdens een behandeling!


Eigenschappen

Elk soort heeft zijn eigen mineralensamenstelling en eigenschappen.

Bentoniet klei bijvoorbeeld, kan gebruikt worden voor de vette, acne huid, omdat het schimmels en bacteriën dood en talg/olie opneemt. De valkuil is dat vanwege de uitdrogende eigenschap het de talgproductie juist kan stimuleren, omdat de huid denkt dat hij talg tekort komt. 

Chinese/witte klei, kaolien is minder absorberend en heeft een andere samenstelling van mineralen. Deze wordt door Lasarel gebruikt in producten en is geschikt voor een gevoelige huid.

Ghassoul/Rassoul klei heeft reinigende, ontstekingsremmende, kalmerende en versterkende eigenschappen. Aanbrengen doe je met een spatel of kwast. Het is een werkje om het masker af te wassen, maar probeer niet teveel te boenen.

Om je wastafel te ontzien van alle restanten klei, kun je ook de douche instappen en water over je gezicht laten lopen. Dit zal het verwijderen van het masker echt vergemakkelijken.

Tot slot zijn de crèmemaskers aan de beurt!

De naam zegt het al, je brengt het met je vingers of een kwast aan en het ziet eruit als een dikke crème. Het voelt comfortabel aan en trekt iets in. Na de inwerktijd is het gemakkelijk te verwijderen met een warm compres en sponsjes.