Er zijn inmiddels zo ontzettend veel beautytools op de markt, je ziet door de bomen het bos niet meer.
Jaderollers, rosequartz en guasha zijn momenteel erg hip. Er wordt een heel scala aan voordelen genoemd waardoor je instant zo’n mooi exemplaar in je badkamerkastje wilt hebben!

Vochtafvoerend, doorbloeding stimulerend, verhelderend, liftend en het zou zelfs je gezicht doen afslanken. Er zijn fanatiekelingen die twee uur per dag hun gezicht ermee rollen. Werkt het dan echt zo revolutionair dat het plastisch chirurgen werk gaat kosten?

Het antwoord daarop is in het kort, nee.

Het gebruik van rollers en guasha zal je huid niet drastisch veranderen. Het kan je gezichtsvorm niet beïnvloeden, liften en rimpels laten verdwijnen doet het helaas ook niet. Wat wel heel fijn kan zijn, met name in de ochtend, is het koude, frisse gevoel.

Je kunt de tools in de koelkast bewaren, maar de rosequartz is van zichzelf ook al lekker koel.Wanneer je je serum of creme hebt aangebracht, masseer je het product in de huid, terwijl je gelijktijdig de doorbloeding stimuleert.

Het heeft een zelfde soort effect als ontspannende manuele massage. Onder de ogen, bij de wallen, voelt het extra fijn en welkom als je ’s ochtends net bent opgestaan! De roller en steen werken oppervlakkig en kunnen dus niet bij de diepere huidlagen effect creëren.

Het is een prachtige beautytool die je extra verfrissing en beleving kan bieden in je routine, maar zeker geen absolute musthave.